Cursusaanbod

All Kidz Nederland vindt het belangrijk dat gastouders zich blijven ontwikkelen.

In het kader van permanente educatie doet gastouderbureau All Kidz Nederland haar gastouders jaarlijks een cursusaanbod.

Hierbij wordt de voorkeur gegeven aan e-learning zodat gastouders zich kunnen bezig houden met scholing wanneer het hen het beste uitkomt. Uiteraard volgen wij nieuwe ontwikkelingen op de voet en sluiten wij hierbij met ons cursusaanbod zoveel mogelijk aan.

EHBO

Eén van de eisen vanuit de wet Kinderopvang is dat gastouders in het bezit dienen te zijn van een geldig certificaat Eerste Hulp bij Kinderen, speciaal voor gastouders.

Livis is een officieel erkend opleidingsinstituut dat landelijk onder andere de officieel erkende cursus ‘EHBO voor Gastouders’ aanbiedt.

We hebben een overeenkomst met Livis afgesloten zodat je tegen een voordelig tarief deze cursus kunt volgen.

Zowel gast- als vraagouders kunnen tegen een zeer aantrekkelijke prijs van € 81,00 de cursus EHBO voor gastouders volgen. Wil je gastouder worden en ben je nog niet in het bezit van een EHBO-certificaat dan dien je de keuze ‘EHBO voor Gastouders – Nieuw’ à € 85,00 te selecteren

Wettelijk erkend certificaat
Wanneer je de cursus EHBO voor Gastouders met een positief resultaat hebt afgerond, ontvang je een digitaal  wettelijk erkend certificaat. Dit certificaat ontvang je binnen een week na het afronden van de cursus en kun je ook zelf downloaden.

Het NRK-nummer is voldoende voor gastouders ten behoeve van de registratie als gastouder.

Over de cursus EHBO voor Gastouders
Een cursus EHBO voor Gastouders bestaat uit online theorie (4-6 uur) en een praktijksessie (4 uur) bij je in de buurt. De online theorie bereid je voor op de meest voorkomende ongelukken in en om het huis. Denk hierbij aan een bloedneus, een snijwond of een splinter verwijderen. Daarnaast leer je juist te handelen in ernstige situaties, zoals een vergiftiging, een botbreuk of een grote wond. In de praktijksessie oefen je zelf reanimatie, verband aanleggen, wat te doen bij verstikking of verslikken, en hoe om te gaan met een bewusteloos slachtoffer in een noodsituatie. De praktijksessie wordt gegeven door een ervaren en gecertificeerde instructeur.

Via onderstaande link kom je rechtstreeks op de landingspagina van Livis waar je jezelf kunt inschrijven:

Livis

Het is belangrijk dat je jezelf via bovenstaande link inschrijft en niet rechtstreeks via de website van Livis. Daardoor kom je in aanmerking voor de ruime korting.

Er zijn ook andere certificaten geldig. Dit kun je nakijken op de website van de rijksoverheid:

Bekijk certificaten

Kinderwijs TV

KinderWijs TV is een manier van leren en bewust worden voor o.a. gastouders.
De leermodules van KinderWijs TV zijn uniek door de afwisseling van theorie, opdrachten en video’s. Op deze manier wordt theorie levendig gemaakt. Door het passende beeldmateriaal en de praktische opdrachten ontstaat er een directe koppeling van de theorie naar de praktijk. Spelenderwijs wordt de gastouder zich bewust hoe de theorie in de praktijk eruit kan zien.

Alle gastouders die zijn aangesloten bij gastouderbureau All Kidz Nederland kunnen jaarlijks gratis een cursus volgen in de vorm van een of meerdere e-learningmodules die aansluiten bij landelijke ontwikkelingen.

Leren via internet is een actieve vorm van leren en daardoor leuk om te doen! Leren vanuit huis op een zelfgekozen tijdstip en in je eigen tempo!

Kijk voor meer informatie op:

ga naar kinderwijstv