Project Description

Ga terug

Hennelien

Wat leuk dat je naar mijn profiel kijkt.

Even mezelf voorstellen:
Mijn naam is Hennelien van Damme-Tolenaars (1961), geboren in Klundert maar al vanaf 1982 woonachtig in Roosendaal waar we de eerste bewoners waren van Tolberg.

Ik ben getrouwd met Hans en samen hebben we 3 kinderen: Hannelieze, Henno en Hislaine waarvan Henno nog thuis woont en hij vindt al die kleintjes over de vloer erg leuk.

Ook hebben we 3 (bijna 4) kleinkinderen die geregeld aanwaaien en weten dat ze oma niet voor zichzelf alleen hebben.

Voordat ik professioneel gastouder werd ving ik ook al kinderen op die inmiddels volwassen zijn en zelf al kinderen hebben. Ook heb ik, vanaf mijn 16e, veel vrijwilligerswerk met kinderen gedaan. Dus mag ik wel zeggen dat ik veel ervaring heb.

Wat vind ik belangrijk in mijn opvang:
In mijn opvang probeer ik een veilige haven voor de kinderen te creëren. Het is fijn als de kinderen huppelend binnen komen en ook vrolijk naar huis vertrekken. Ik probeer ze ook waarden en normen bij te brengen zoals elkaar niet slaan, schoppen of pesten en ook met zijn allen aan tafel te blijven zitten tot de laatste klaar is.
Er is een dagindeling maar als deze eens anders loopt dan gepland is het ook niet erg.
Kinderen mogen zelf kiezen waarmee ze willen spelen en ik leer ze het ene op te ruimen voor ze weer iets anders kunnen pakken.
Met de knutselwerkjes speel ik in op het jaargetijde en/of feestdag als de kinderen dat willen.

Beschrijving van de opvangruimte/omgeving:
We wonen in Tolberg aan de Ekenberg, vlak bij de Heibergschool waar de meeste kinderen, die bij mij in de opvang zijn, opzitten. We wonen op een doodlopend woonerf waar in het midden een omheinde speeltuin aanwezig is. Er is hier dan ook best veel buitenspeelgoed aanwezig waar de kinderen vrij uit kunnen kiezen.

Aan het eind van de dag maak ik meestal een pan verse soep en de kinderen die er dan nog zijn mogen soep mee eten als ze willen.

Contact

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een persoonlijk kennismakingsgesprek neem contact op met gastouderbureau All Kidz Nederland, via e-mail info@allkidznederland.nl of telefonisch 0614547879 (Joyce) of 0614547999 (Kitty).

Over de opvang

  • Roosendaal (Tolberg)

  • 0-12 jaar

  • Gastouders sinds 2005

  • Ma – Di – Wo -Do – Vrij

  • 07:00 – 18:00 – tijden zijn in overleg evt. aan te passen

  • MBO KV-JV (3 jaar) en MBO GV (2 jaar), SummerSchool 2023 (KinderWijs TV), Webinar ‘Veilig (ge)hecht’ (KIKI 2022), Baby’s In-Zicht voor professionals in de kinderopvang 2022 (KIKI), SummerSchool 2022 (KinderWijs TV), De Gezonde Gastouder (2022), SummerSchool 2021 (KinderWijs TV),  SummerSchool 2020 (KinderWijs TV), Communiceren over geweld (Augeo Academy 2019), Gastouders: Werken met een meldcode W2019 (Augeo Academy 2019), Kinder- en gastouderopvang 5 online modules sociale veiligheid (Augeo 2019), verschillende cursussen hoe om te gaan met autisme. Webinar: Corona en kinderopvang. Het kwetsbare kinderbrein.

  • Registratienr. Landelijk Register Kinderopvang (LRK): 194948304